Ήπειρος: Επτά νέοι δήμαρχοι, τρεις παλιοί

Η έκπληξη στο Δήμο Ζηρού (Φιλιππιάδα) όπου επικράτησε ο Νίκος Καλαντζής του νυν δημάρχου Βασίλη Γιολδάση αφού ο τελευταίος παραλίγο να κερδίσει από τον πρώτο γύρο,  ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ήπειρο (πλην Ιωαννίνων).  Αναλυτικότερα:

-ΑΡΤΑ: Στο Δήμο Αρταίων νέος δήμαρχος αναδείχτηκε ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Τσιρογιάννης με 57,21% (προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του 2010 με την παράταξη Καχριμάνη). Επικράτησε του Παύλου Στασινού (εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενου) ο οποίος έλαβε ποσοστό 42,79%.

Ο αστυνομικός Μαρίνος Γαρνέλης αναδείχτηκε νέος δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων με ποσοστό 52,47% επικρατώντας του νυν δημάρχου Χρήστου Χασιάκου (47,53%).

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου Σκουφά δήμαρχος επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο ΣτάθηςΓιαννούλης, όπως και στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Περικλής Μίγδος που επικράτησε (πρώτη Κυριακή) του κ. Γαλλίκα.

-ΠΡΕΒΕΖΑ: Με το ποσοστό συμμετοχής να φτάνει το 59,17 %, τα άκυρα να …λαμβάνουν 10,45 % και τα λευκά 8,2%, στο Δήμο Πρέβεζας στο δημαρχιακό θώκο παραμένει ο Χρήστος Μπαίλης ο οποίος έλαβε 54,74% αντί 45,26% του Δημήτρη Παππά (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία).

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Καλαντζής στο Δήμο Ζηρού είναι ο νέος δήμαρχος με ποσοστό 57,46% με τον κ. Γιολδάση να λαμβάνει το 42,54% των ψήφων (στον πρώτο γύρο έλαβε 47,05% και ο νικητής είχε 38,96%). Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή είχε αναδειχτεί στο Δήμο Πάργας ο κ. Νάστας με ποσοστό 64,48%.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας εκλέγεται με ποσοστό 57,07% ο Γιάννης Λώλος (προέλευση Νέα Δημοκρατία) που επικράτησε στο δεύτερο γύρο του Θωμά Παππά (42,93%, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ).

Ο Σπύρος Παππάς εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,98% δήμαρχος Φιλιατών (δεύτερος με 46,43% ο νυν δήμαρχος Μηνάς Παππάς, ενώ στο Δήμο Σουλίου δήμαρχος εξελέγη εκ νέου, από την πρώτη Κυριακή, η Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση (51,05% αντί 43,76% του κ. Σακαρέλη).

Χαμηλά τα ποσοστά των δύο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δύο τελευταίους δήμους με τον Άρη Μαρέτα να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στις Φιλιάτες.

Συνοπτικά, στην υπόλοιπη Ήπειρο (πλην Ιωαννίνων) εκλέγονται πρώτη φορά δήμαρχοι, επί «Καλλικράτη», επτά άτομα με τους κκ. Μπαίλη(Πρέβεζα), Γιαννούλη (Ν. Σκουφά) και την κα Μπραίμη (Σουλίου) να παραμένουν στις θέσεις τους.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.