Σαμαράς: Ατύχημα η ψήφος στον Τσίπρα

Με έκδηλη την αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και σε τόνους ειρωνικούς προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές το βράδυ της Πέμπτης στα Γιάννενα. Χαρακτηριστικό της αγωνίας του πρωθυπουργού για το πόση θα είναι η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής είναι η δις αναφορά του: «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα… Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα μας! Είναι αυτό το ατύχημα πρέπει να εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή».

Ενώπιον ενός κομματικού ακροατηρίου ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να απευθυνθεί στο θυμικό των νοικοκυραίων ώστε περιορίσει τις διαρροές ψήφου προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Επί δύο χρόνια στήσαμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και πάλι στα πόδια του. Τον νοικοκυρέψαμε, τον κρατήσαμε μέσα στην Ευρώπη, του βάλαμε και πάλι γερά θεμέλια για να σταθεί, του ανοίξαμε το δρόμο για να αναπτυχθεί υγιώς.  Και εδώ που φτάσαμε μόνον ένα ατύχημα μπορεί να πάει πίσω την Ελλάδα.  Μόνον ένα ατύχημα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το δρόμο της! Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το μέγεθος για να είναι απειλή για την Ελλάδα… Αλλά είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα! Αυτό το ατύχημα πρέπει όλοι με πρωτοπόρα τη νεολαία μας, πρέπει όλοι αυτό το ατύχημα να το εμποδίσουμε την Κυριακή».

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορές και στις συνταγματικές αλλαγές τις οποίες προτείνει το κόμμα του: «Σήμερα πήγα στη Δωδώνη και μιλήσαμε για αυτή την ποιοτική, απίστευτη, σύνθεση που υπάρχει. Το αποκορύφωμα, αυτή η συγχώνευση των πάντων. Πολιτισμός, τουρισμός, τοπικά προϊόντα, καινοτομία. Και τα βάλαμε κάτω σε χαρτί, συγκεκριμένα μετά από πολλές μελέτες πολλών μηνών. Και λίγες μέρες πριν έκανα την ανάλυση για το Σύνταγμα. Και είπα ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Πρέπει να προχωρήσουμε με τα νέα παιδιά σε ένα καινούριο αύριο. Χρειάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από το λαό. Να υπάρχει ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. Η θητεία ακόμα και του Πρωθυπουργού η θητεία να είναι περιορισμένη. Δεν έχουμε ανάγκη σε αυτόν τον τόπο από μόνιμους άρχοντες.Τα πανεπιστήμια να γίνουν  ιδιωτικά. Να υπάρχουν και ιδιωτικά. Γόνιμος ανταγωνισμός με τα δημόσια».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.