Δικαίωση για τον διανομέα στο «Bruno»

Τον επαναπροσέλαβαν στην αλυσίδα καφέ

Στην επαναπρόσληψη του διανομέα, τον οποίο είχε απολύσει με τις γνωστές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι εργοδότες εν καιρώ κρίσης, προχώρησε το κατάστημα καφέ Bruno στην πόλη των  Ιωαννίνων. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων:

«Η εργοδοσία της επιχείρησης “Bruno Coffee Stores” στα Ιωάννινα στις 22 Μαρτίου απέλυσε διανομέα συνάδελφό μας, μέλος του σωματείου ΣΒΕΔΙ, επικαλούμενη τη γνωστή και εξοργιστική ,σε εμάς, καραμέλα των αφεντικών πως “έχει πέσει η δουλειά”. Οι πραγματικοί και ξεκάθαροι λόγοι της απόλυσης του συναδέλφου ήταν η συνδικαλιστική του δράση και στάση καθώς και οι νόμιμες διεκδικήσεις του γι’ αυτόν και για τους συναδέλφους του στην επιχείρηση (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας, μηχανάκι, βενζίνη).
Έπειτα από την απόλυση του συναδέλφου μας ακολούθησαν 4 μαζικές παρεμβάσεις (50-60 άτομα), 3 στα Ιωάννινα από το ΣΒΕΔΙ και αλληλέγγυο κόσμο και μία στη Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης, έξω από καταστήματα της αλυσίδας Bruno, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα του σωματείου σε πελάτες και περαστικούς, κρεμάστηκαν πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα. Έπειτα από 4 παρεμβάσεις, εκατοντάδες κείμενα και χιλιάδες τρικάκια, έγινε η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας.
Τα αφεντικά της επιχείρησης έπειτα από διαπραγματεύσεις με το διανομέα και μέλη του σωματείου, στις 14 Απρίλη επαναπροσέλαβαν το συνάδελφο, αφού ζητήσαμε να δεσμευτούν πως δεν θα απολύσουν άλλο συνάδελφο από την επιχείρηση, και μαζί με την επαναπρόσληψη ικανοποιήθηκαν και οι διεκδικήσεις του διανομέα που είναι και πάγια αιτήματα του σωματείου μας. Ποια είναι αυτά;

  • Πλέον ο συνάδελφος εργάζεται με τον εξοπλισμό να παρέχεται από την ίδια την επιχείρηση δηλαδή το μηχανάκι, τα αδιάβροχα, το μπουφάν και το κράνος.
  • Τα έξοδα κίνησης, η βενζίνη, προστίθενται πλέον στα συνολικά έξοδα του καταστήματος και όχι από τη τσέπη του διανομέα καθώς και τα service στο μηχανάκι είναι αποκλειστική ευθύνη της επιχείρησης!
  • Πέρα όμως από την ικανοποίηση όλων των παραπάνω, ο συνάδελφος συνεχίζει και εργάζεται με το ίδιο μεροκάματο που έπαιρνε και πριν την απόλυσή του όπως επίσης και με την καταβολή από την εργοδοσία ΟΛΩΝ των νόμιμων επιδομάτων-δώρων (δώρο Πάσχα, δώρο Χριστουγέννων, επίδομα καλοκαιριού, επίδομα αδείας κ.ά.)».

Πληροφορίες για τη συνέλευση βάσης στην ιστοσελίδα: http://svedi2012.blogspot.gr/

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.