Λ. Νάτσης: «Ο τουρισμός χρειάζεται στρατηγική»

Την ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος Ιωαννιτών,  και ευρύτερα η Ήπειρος,  στρατηγική και σχέδιο για τον τουρισμό και πολιτική στόχων για το τουριστικό προϊόν,  επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης στη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Κώστα Βλάχο και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γιώργο Τάσσο.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ενημέρωσαν τον  κ. Νάτση και υποψηφίους της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»  για την πρόταση της Ένωσης τους που αφορά τον Οργανισμό Προώθησης Τοπικών Προϊόντων και Marketing, (αντίστοιχος λειτουργεί από ετών στη Χαλκιδική),  ο οποίος θα στηριχτεί οικονομικά, στην αρχή,  μέσω ενός cluster και στην πορεία από με πόρους από την Ένωση Ξενοδόχων, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια  κ.ά.

Παράλληλα,  προωθείται από την Ένωση Ξενοδόχων η πληροφόρηση μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets,  για καταλύματα, εστίαση και πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ήδη υλοποιείται η πρώτη τέτοια εφαρμογή  μέσω της Via Egnatia και προγραμματίζεται και δεύτερη στα πλαίσια της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, δεδομένου ότι οι ξενοδόχοι  δίνουν βαρύτητα στην έλευση, προσέλκυση τουριστών μέσω και του οδικού άξονα από Τεργέστη μέχρι Κακαβιά, τα επόμενα χρόνια.  Και η αξιοποίηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας αποτελεί διαρκή στόχο.

Ο κ. Νάτσης στάθηκε ιδιαίτερα  στην απουσία συνεργασίας,  στρατηγικής και πολιτικής στόχων για τον τουρισμό και ενός οργανωμένου συστήματος πληροφόρησης των επισκεπτών στο δήμο Ιωαννιτών με προβολή και των μνημείων και των τοπικών προϊόντων.  Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό σημείωσε ότι,  όπως η Εγνατία, έτσι και η Ιόνια μόλις ολοκληρωθεί θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί με συγκεκριμένα βήματα η σύνδεση του τουρισμού στα παράλια και στα ορεινά της Ηπείρου και να λάβει και η περιοχή κομμάτι από την μεγάλη «πίτα» των ξένων επισκεπτών στα Ιόνια Νησιά και στα παράλια της Ηπείρου.

Δηλώσεις για τη συνάντηση

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης ξενοδόχων Γιώργος Τάσσος με δηλώσεις του έκανε λόγο για ταύτιση και ότι οι δυο πλευρές αντιλήφθηκαν ότι θα πρέπει να συνεργαστούν και να έχουν συνέργειες στο μέλλον για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός  για να πάρει μπροστά η οικονομία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. «Για να μπορέσουμε να φέρουμε κόσμο και να πουλήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα και συνάμα, σιγά σιγά να δουλέψουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά και  αναφέρθηκε και στην μελλοντική έλευση επισκεπτών μέσω Αλβανίας και τον οδικό άξονα από Τεργέστη μέχρι Κακαβιά: «Αυτή η προσπάθεια έχει σχέση και με διαδημοτικές συνεργασίες με όμορους δήμους της Αλβανίας , γιατί και από εκεί βάσει των οδικών δικτύων που δημιουργεί η Αλβανία σήμερα θα δεχθούμε αρκετό κόσμο στο μέλλον».  Καταλήγοντας ο κ. Τάσσος συμφώνησε με την επισήμανση του κ. Νάτση για τη στρατηγική: «Το σημαντικό επίσης είναι ότι αντιληφθήκαμε και οι δυο πλευρές, ότι ο τουρισμός θέλει στρατηγική . Τα αποτελέσματα θα φανούν μετά από δύο, τρία χρόνια, αλλά είμαστε όλοι σύμφωνοι πάνω σε αυτό το θέμα».

Εκ μέρους της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Κολέμπας, δήλωσε για τη συνάντηση: «Είχαμε μια καλή συζήτηση για τα τουριστικά θέματα της περιοχής, γιατί ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Τουρισμός, πρωτογενής τομέας και ενέργεια είναι το μέλλον της Ελλάδας. Εξέθεσαν τις απόψεις τους, τις καταγράψαμε και ελπίζουμε ότι θα έχουμε, αν εκλεγούμε   δημοτική αρχή,   μια καλή συνεργασία και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι, είχαμε τον εσωτερικό τουρισμό  για πολλά χρόνια, βρίσκεται σε ύφεση και θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη στον εισαγόμενο, εξωτερικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια».

 *Εξάλλου, χτες το πρωί ο κ. Νάτσης είχε συνάντηση με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχο Βασίλειο Κώνστα και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, Πύραρχο  Γιώργο Χαβέλα.

Στη συνάντηση στο γραφείο του Διοικητή Π.Υ. Ηπείρου ο  κ. Νάτσης ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου, τις υποδομές, τα μέσα και το προσωπικό. Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν το σημαντικό έργο της πυροσβεστικής όχι μόνο στις πυρκαγιές, αλλά και σε  φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα για τα πιθανά προβλήματα επέμβασης εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και ευρύτερα στον δήμο. Και από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης και πυροσβεστικής, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος εξήρε το ρόλο και το έργο της.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.