Κλειστό πανεπιστήμιο ενάντια στις απολύσεις που φέρνει η διαθεσιμότητα

Σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις των 48 διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και απολύονται στις 24 Μαίου προχωρά από σήμερα , με απόφαση της Συγκλήτου, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα λήγει στις 24 Μαΐου και οι εργαζόμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στην ανεργία παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και τους 88,2 στα fm  οι υπό απόλυση εργαζόμενοι ζήτησαν την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα τους,ενώ εξέφρασαν την αμφιβολία τους για το κατά πόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο οποίος έχει υπογράψει δεκάδες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, θα εισακούσει τα αιτήματά τους.

Συνάντηση Παπούλια με Αλμπάνη

Χτες ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μαζί με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα αφού δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη εδώ και πολύ καιρό.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου: ”
“Οι Πρυτάνεις μετέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δύο Πανεπιστήμια με τη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού Διοικητικών Υπαλλήλων σε σχέση με τον αριθμό των Υπαλλήλων που υπηρετούν στο κάθε Ίδρυμα.
Ιδιαιτέρως, μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το κλίμα της δικαιολογημένα έντονης απογοήτευσης των εργαζομένων στα δύο Ιδρύματα και των αισθημάτων αδικίας που τους διακατέχουν για την άνιση μεταχείριση των Διοικητικών Υπαλλήλων των δύο Πανεπιστημίων σε σχέση με τα άλλα Ιδρύματα.
Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των Διοικητικών Υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλα τα άλλα Πανεπιστήμια έχει μειωθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Κάτι ανάλογο δεν συνέβη με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Επιπρόσθετα, υπάρχει έντονη ανησυχία, στη βάση των εκδοθέντων ΚΥΑ, για το κατά πόσο η περίοδος διαθεσιμότητας θα είναι κοινή για τους Υπαλλήλους και των οκτώ Ιδρυμάτων ή θα μεροληπτεί και πάλι εις βάρος των Υπαλλήλων των δύο Ιδρυμάτων.
Κατά την επίσκεψη ζητήθηκαν η συνδρομή και η θεσμική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την άρση της άνισης μεταχείρισης των δύο Ιδρυμάτων.
Οι δύο Πρυτάνεις ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευαισθησία που έδειξε και την ευκαιρία που τους έδωσε να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα δύο Ιδρύματα.
Τα δύο Πανεπιστήμια είναι έτοιμα να λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του δικαίου”.

Διήμερη απεργία και συνέλευση

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ολυμπία Τσαπάρη, προκήρυξε προειδοποιητική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Στις 9 το πρωί της Δευτέρας, 12 Μαίου ο Σύλλογος διοργανώνει ανοιχτή γενική συνέλευση, στο μεταβατικό κτίριο, ώστε να οργανωθεί περαιτέρω η αντίσταση στις απολύσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.