Γάλα δύο ημερών σκέφτεται η ‘Δωδώνη’

Στην παρασκευή γάλακτος 2 ημερών προσανατολίζεται και η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ΑγροΤύπος.

Μέχρι σήμερα τέσσερις είναι οι γαλακτοβιομηχανίες που έσπασαν το φράγμα των 5 ημερών, κατ’ εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό και το οποίο υπενθυμίζεται ότι οι βασικότερες αλλαγές που εισήγαγε στον κλάδο ήταν αφενός η δημιουργία μιας νέας κατηγορία γάλακτος αυτή των 2 ημερών και αφετέρου, η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου από τις 5 ημέρες στις επτά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε ό,τι αφορά το γάλα ημέρας, τα πράγματα παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα για το τι θα πράξουν οι γαλακτοβιομηχανίες και αν σκοπεύουν να μπουν και σε αυτήν τη νέα κατηγορία. Άγνωστο παραμένει πόσες και ποιες γαλακτοβιομηχανίες θα βγάλουν γάλα ημέρας, σε τι συσκευασία και σε ποιες περιοχές θα κυκλοφορεί.

Η σχετική νομοθεσία που ισχύει πλέον, το παστεριωμένο γάλα που συσκευάζεται σε τελική συσκευασία εντός 24 ωρών από την άμελξη χωρίς να έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία προ της παστερίωσης και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης μπορεί να φέρει και την ένδειξη «γάλα ημέρας».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.